http://bikerz.bg/

Силно благодаря на Змея и Зед Мото 2.
http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=14&t=14834
Страница 1 от 1

Автор:  spaska [ 03 Дек 2008, 15:00 ]
Заглавие:  Силно благодаря на Змея и Зед Мото 2.

Та както знаете нашия Змей е много благородна душица и направи голям жест за моя ламска милост!
За което искам да му благодаря много много! Малко хора и фирми правят подобни жестове, и се надявам да успея да се реванширам някой ден. :)

А ето и за какво иде реч - новата каска Мarushin, която ми дариха безвъзмездно. :mrgreen:

До момента не бях чувала за тази марка, която е нова и за българския пазар. Далеч не е непозната на запад и изток от нашата геогравска ширина, а е марка с големи традиции и опит в производството на каски за различен тип спортове. Изненадах се от стила и удобството на каската, качеството на подплатата и най-вече се зарадвах на дизайна (нали съм момиченце все пак). И на здравина имах възможност да я тествам на Шумен. На мястото, където се изпотрепа половин шампионат (имаше знак внимание, ама кой да гледа, нали газ трябва да се дава), аз не исках да остана по назад и паднах на глава, както е редно :) . Е, жива съм и съм все още сред вас, с една - две мозъчни гънки по-малко. Третата обаче остана сирак :mrgreen:

Ето и част от преведена презентация за марката;

Цитат:
„Marushin” е основана през 1958 год. в Токио като компания, произвеждаща шлемове, от Уатанабе Шин. Неговата визия за бизнеса се е основавала на стриктния контрол на качеството в иновативните технологии, характерни за златните години на възход на японската икономика. Марката „Marushin” е компилация между името на създателя й и приставка, означаваща „сила и чест”.

От самото си стартиране „Marushin” са лидер в използването на фибростъклото като външна обвивка на мотоциклетните шлемове. В средата на 60-те производството на фирмата рязко се увеличава.

По – късно, като логична крачка в развитието си, „Marushin” създава много силни връзки и си сътрудничи с множество състезателни отбори, като в средата и края на 70-те години участва и в световни първенства. От 1980 год. до сега „Marushin” e носител на много престижни награди за сигурност.

„Marushin” е първият производител, който печели едновременно с два свои модела – 777 и RS1 - най – високото отличие „5 звезди” на Шарп-теста на Британското министерство на транспорта - http://dft-1-sharp.eduserv.org.uk/searc ... 0&x=32&y=3


XMR Squadron FlatBlack:

Външна черупка – фибростъкло/FCH технология
Подплата – лесно сваляща се, антибактериална и перяща се
Козирка – пластична козирка, устойчива на чупене и лесна за подмяна.
Закопчалка – механична, със система за бързо закопчаване
Специална система за сигурност – M.A.R.O. /Marushin Anti Roll Off/ четириточкова подвесна система за оптимална протекция и предотвратяване на изхлузването.
Тегло – 1150 гр. +- 50 гр.
Размери – XS-XXL
Стандарт за сигурност – ЕСЕ 22-05


Модела, който си харесах е XMR Squadron, или

Изображение

Знаете колко е важно каската да е на първо място сигурна, на второ място удобна и лека и на трето - да има добър дизайн и разбира се ако може да е без пари .
Тази каска по всичките ми критерии се справи подобаващо.

За сигурността - показател може да бъдат само сертификати и тестове. Серията е най-ниската на производителя, но въпреки това получава пет звезди на Шарп теста. Всички каски са сертифицирани по европейския safety-standard ECE 22.05.

Малко повече за този стандарт има в тази статия:

Цитат:
If you’re not comfortable with a helmet that only meets the US Government DOT standard, what do you look for? Historically, American riders have looked for a Snell label but the world is getting smaller and we now have other viable alternatives. The ECE 22.05 standard is used in over 50 European countries, including Germany, a country known for taking a hard line on personal protection.
http://www.webbikeworld.com/motorcycle-helmets/ece-22-05.htm

Относно удобството - каската е лека, подплатата е мека и не запарва, проветрива е и най-вече закопчалката на по-ниския клас каски много ми се понрави. XMR Pro серията е с д-рингове, но аз избрах тези специално заради това - мразя ги тия Д-рингове и по 3 часа се закопчавам и махам и слагам ръкавиците през почивките когато караме. После газ на убиване докато настигна друпата. С тази закопчалка, която си мисля че е не по-малко сигурна от Д-ринга е пъти по-удобна, мога да я закопчавам и свалям с ръкавици, става доста по-бързо.

А дизайна - всеки с мнението си, както се казва. Squadron-black разцветката ме грабна от първия път, има доста цветове по нея и може да се ползва със всякакъв екип и мотор. В същото време е уникална и запомняща се шарка. Покритието е матово, но не се набива с кал както очаквах и лесно се почиства.
Има голямо тазнообразие от шарки, освен тази:

Серията XMR; XMR Pro; XMR Grave - X2F stonefibre, с тегло от 1050 гр. и уникален дизайн и 850гр. Карбонова каска RS-MX.

Изображение

Но лично аз бих избрала 1050 гр. серия Grave, понеже мненията за кабоновите каски са противоречиви. Но ако някой е ползвал или има наблюдения за такива каски, нека сподели.

Това, което не ми хареса е прекалено тясното пространство, оставено за очила. Но по новите стандарти за сигурност явно е неизбежно, защото и очилата започнаха да ги правят по-малки. Но въпреки това не обичам да виждам с периферното си зрение рамката на очилата. Свиква се, но ми е дискомфортно. Но както и да е - проблема е повсевместен с всички нови модели каски.

Поръчахме такава и на бъдещия джуниър шампион - Марти от клуба. Дано да му хареса :wink:

Ето и малко снимки с новата придобивка

Благодаря на ianakiev за тях!

Изображение

Тука Иво е в екстаз по повод моята костенурка!

Изображение

Ето тази костенурка

Изображение

Автор:  ЗМЕЙ [ 03 Дек 2008, 17:11 ]
Заглавие:  Re: Силно благодаря на Змея и Зед Мото 2.

Радвам се, че ти е харесала каската :abravo:

ЗЕДМОТО - като цяло - и аз - в частност - вярваме, че талантите следва да получават подкрепа. За нас ти си един безспорен талант и се радваме, че можем да ти бъдем полезни.

Убедени сме и в друго - че не е нормално сляпо да следваме хвалебствията на производителите или да се влияем пряко от рекламите, а да провеждаме постоянни тестове на продуктите, които предлагаме. ЗЕДМОТО прави предварително проучване на производителите, преди да ги включи в портфолиото си, но същевременно държим да получаваме обратна информация от нашите клиенти за всеки артикул, закупен от нас, да бъдем "в час" с предпочитанията и усещанията на мотористите по отношение на новите марки и модели екипировка и консумативи, като имаме едно - единствено желание - мненията да бъдат честни и максимално обективни, а не напудрено - куртоазни.

За конкретната каска - по разбираеми причини никой от нас не беше правил полеви тест на МХ-шлемовете на Марушин, поради което и заради посочените по - горе причини реших именно ти да бъдеш тестовия ни пилот :) Когато предадох каската в ръцете ти те помолих да бъдеш максимално обективна - вярвам, че си изпълнила тази моя молба, което ме прави още по - щастлив заради положителната обща оценка, която си дала на тенджурата :mrgreen:

П.П. Нали нямаш нищо против да продължим да те ползваме за тестове :zelen:

Автор:  spaska [ 03 Дек 2008, 17:19 ]
Заглавие:  Re: Силно благодаря на Змея и Зед Мото 2.

Ах ама разбира се :mrgreen:
Пък и в крайна сметка от мен по-добър краш тестер на екипировка и машини няма да намериш (освен Сифоня от клуба може би :roll: )...
Всичко попада попада под ножа още първия път, щом ми падне в ръчичките :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Автор:  edko [ 03 Дек 2008, 17:25 ]
Заглавие:  Re: Силно благодаря на Змея и Зед Мото 2.

Spaska Certified :)

Автор:  Chaser [ 03 Дек 2008, 17:58 ]
Заглавие:  Re: Силно благодаря на Змея и Зед Мото 2.

Не знам за каските, ма оня дрът педал (треньор ли ви е, шеф на отбора ли ви е :mrgreen: )каква снимка е сложил на края на шуменската тема... аз без Марушин по те аресвам... :lol:
Честито за титлата, само така!

Автор:  spaska [ 03 Дек 2008, 18:12 ]
Заглавие:  Re: Силно благодаря на Змея и Зед Мото 2.

Така така .. потренирах по-упорито и вече с лекота стават нещата :D
Жив и здрав да е Жоре, понеже и мотор ми дава, и си отделя от времето да ни тренира с джуниъруите. Сега и школа се заха да правят - ендуро, мх, картинг и супермото полигон със всичките им прилежащи инфраструктури.

Зимата живот и здраве се заемаме сериозно, понеже трябва да се тренира за източноевропейския шампионат - конуренцията там е голяма.
После отиваме на финал със западноевропейци :)

И световно за жени ще има пак на Севлиево... кое първо не знам. А и кросова машина все още нямам ...

Автор:  darkrose [ 03 Дек 2008, 19:41 ]
Заглавие:  Re: Силно благодаря на Змея и Зед Мото 2.

Хубаво да има повече такива хора, на фона на мизерията в БГ... =D>
Браво на Змея, не го познавам, но явно е Човек.
а на Спаска - Успех, повече да ги мачкаш и да си пазиш костенурката :mrgreen:
П.С. И все пак внимавай където може (Спаска) с тези падания.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/