Дата и час: 03 Апр 2020, 05:23

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2014, 18:10 
Offline
Капитан
Капитан
Аватар

Регистриран на: 19 Фев 2006, 14:32
Мнения: 341
Местоположение: Bapна
Предистория:
http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=15&t=55786

Мотолетопис. Другата гледна точка...

И така всичко започна преди долу-горе месец, когато презентирах на Гошо идеята си за мотане из Европата и гледане на замъци, крепости и др. в тоя дух. Не остана доволен, далеко му се виждало. Искал диво, баири, каменяци, офроуд. И леки намеци за Албания. Първоначално срещна пълното ми съчувствие и толкоз, но в последствие приех идеята и реших да се поогледам наоколо и да видя къде да се забием. С Гошо се знаем от години и знаех, че каквото и да измисля като обиколка нямаше да го впечетли или притесни. Прицелих се в Гърция и дълбоките и планини като начало. После разводних с Албания и Македония. По взаимно съгласие добавихме Черна Гора, Хърватска, Сърбия и прибиране през Румъния за десерт. Като го погледнах на картата 8 държави егаси…. Тук някъде трябва да отбелжа, че третия от групата, кой аз не познавах до сега Ицо, ми беше писал с огромно желание да идва с нас по Европата. Писах му овреме, че маршрута е тотално обърнат на 180 градуса и вместо културен туризъм като види новия маршрут най-вероятно ще получи културен шок. Все пак да замениш Прага с Тирана… В крайна сметка човекът се съгласи и групата се заформи. Обявихме дата на тръгване 6.07.2014 за мен и Ицо. Гошо с неговите организации не беше ясен до последно кога и с какво ще пътува, нормално за него. По тая причина решихме, че ще се чакаме директно в базовия лагер. Хижа в планината Дзумерка в Гърция. Или както пише на сайта им: Once in Pramanta: Towards Melissourgoi, turn off at Ag. Paraskevi Monastery. 3 km unsurfaced road to the refuge.
На 7.06.2014 там, толкова 

Ден 1
Тръгването.

Станах сутрина по-рано с идеята така и да тръгна. Имах уговорена среща с един приятел който реши да дойде да ме изпрати до някъде, и да се повози на новия си мотор. Но преди това трябваше да идем до църквата, където дядо Поп да благослови машините и нас. Някак си нетипично за мен закъснях с около 15мин за срещата с дядо Поп. Той от своя страна закъсня с поне още толкова. В последствие целия ден така си и замина. В закъснения. Времето напредваше и решихме да тръгваме, и тъкмо запалихме и той дойде. Даде ни благословията си, освети моторите и тръгнахме. Крайната цел Златоград, преди това имах среща с Ицо на една бензиностанция в Стара Загора. Нали трябваше да интерсно обърках пътя още в началото. Бързо се оправих. Стигнахме до “петолъчката” и моя прител реши, че достатъчно ме е изпратил. И се прибра. Преди това доста убедително ми предложи да не се качавам на магистралата до Ст. Загора. Голяма скука, имаш време кво се чудиш? Ще минеш от тук после там и си готов. Съгласих се и не след дълго се озовах в Ямбол. Хем си го знам, че е в състояние да се загуби и на връщане от магазина… тоя път беше убедителен, признавам. Пристигам в Ямбол и телефона ми звъни Ицо отсреща:
“- Кво стаа колега до къде си ?
- Аз: Ми… в Ямбол съм, ама ей сега ида… (има няма 100км до Ст. Загора)
Мълчание
- Аз: Отдавна ли чакаш?
- Ицо: около 2 часа
- Аз: Мълчание… ида, ида ае чао”
Пристигам със около 3 часа закъснение и на грешната бензиностанция, звъня му да му кажа, че не е на правилната бензиностанция и го чакам да дойде. Намерихме се накрая, пия кафе, ям сандвич и зареждам гориво. През това време той ми разправя Елена-Ст. Загора около 100км малко над 4/100 разход, Еееее!!! От сега ли почваме със заяждането!? До Златоград нищо интересено, път. Малка почивка след Кърджали и отново по моторите. Пристигаме към 18ч. Настаняваме се в една къща за гости, разхвърляме багажа, душ. Аз реших, че трябва да си оправя Скотойлера, че нещо не маже качествено. Следва разглобяване, сглобяване, изливане и наливане на маслото, поне 5 пъти. Накрая зарязах и отидохме да се разходим и хапнем. Бирите бяха от мен, нали трябваше да замажа очите на Ицо за голямото чакане 8)

Ден 2
Гърция

Алармата ми звънна в 8ч, Ицо вече беше станал. Приготвихме багажа, лека закуска, пихме кафе и тръгнахме. Днешната цел: базовия лагер в планината. Заредихме баките и газ. Имах лош спомен от бензиностанцията на Петрол в Златоград от миналата година, затова заредихме на друга. Проблем нямаше. На граница лека проверка, предупреждение за тясния път, толкова.

Моя милост
Изображение

и Ицо
Изображение

По-късно спряхме в Кавала да дозаредим, че се качваме на магистралата и не ни се губше време после да търсим бензин.

Кратки почивки за цигара и вода.

Изображение

След Солун спряхме на една бензиностанция за по-дълго. Разпънахме картата и гледаме, то не останало 50-60км до целта. Даже сме напред с времето. И се отпуснахме лаф, кафенца. След около час час и нещо се качваме на моторите пускам GPS и оня 186км до крайната дестинация. Тоя па… сигурно незнае за някой път, още един пренебрежителен поглед към него и тръгнахме. В последствие се оказа прав. Подробности….
Отклонихме се от магистралата преди Йоанина/Янина и няколко километра след това се откри огромна планина. Нищо не предвещаваше такива мащаби. Останах леко втрещен. И проход за който нямам думи. Стръмни качавания, спускания, серпентини, обратни завои. Обзе ни някво върхово настроение. С две думи мечтата на моториста.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

По наблюдателните могат да открият пътя 8)

Изображение

Пристигнахме в Праманта,

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

до там беше с GPS, следваше описанието на гърците Once in Pramanta: Towards Melissourgoi, turn off at Ag. Paraskevi Monastery. 3 km unsurfaced road to the refuge. Преди да поемем направихме няколко снимки и си купихме по 2 бирички ей тъй да има  Малко след това открихме и пътя, наистина се оказа яко офроад. Насипан с камъни и чакъл на места. Отново стръмни качвания и завои. По едно време Ицо ми свири, светка и вика спирай, спирай нещо тече от куфара ти. Кво пък ще е… Отварям топ касата и гледам единия кен гръмнал и всичко е в бира. Със светкавична скорост вадя бирата и без да свалям каската почвам да пия, 2 евра съм дал  Успях да вкарам няколко глътки. Успокоявах се, че имам още една. Оставих я на изчакване на видно място върху страничния куфар. И докато се бъзикахме с Ицо, и тя падна и се спука. Мамка му!!! Не ми беше писано да пия бира в хижата. Всъщност на Ицо не му беше писано, изпихме неговите ххахахха

Изображение

Изображение

Пристигнахме, настанихме се и малко след това пристигна Гошо. Даже леко ме впечетли с точноста си и как ни намери. Ама леко. Така изглежда хижата.

Изображение

Изображение

Изображение


Приятно място, обикновено се пълнело с катерачи и рафтинг манияци. В момента бяхме само ние. Имаше един кусур, понеже е нависоко няма вода, т.е. има ама на некви резервоари и не е годна за пиене. За къпане става, само Ицо се облажи. За мен нямаше топла вода, за Гошо въобще вода. Припоних си казармените години, къпане за отрицателно време със студена вода. Студена си беше, мамка му! Следваше ядене, пиене и бъзици до среднощ.

Ден 3
Обикаляне на планината.

Сутринта, по-скоро малко преди обяд хапнахме леко, пихме кафе и чертаехме дневния трип. Бях приготвил 3 маршрута по един за всеки ден за който щяхме да останем. Но, решихме да направим 2та наведнъж + нещо друго, малко Йоанина/Янина да се приберем вечерта през прохода през който минахме с Ицо, щото Гошо минал по друг път и го е пропуснал, а определено си заслужаваше. На другия ден изчезваме. Ще съкратим един ден в планината за сметка на един повече на морето. По пътя в планината срещахме един камион, един овчар и един грък (в гърция!??) с кавазаки GTR1400 и едно рускинче на задната седалка. Завърза се интересн разговор меджу рускинчето и нас. Оня леко се изнерви, но тя му заяви “Они булгари, они мои братя ” сякаш не му стана приятно, даже хич  Нямаше как да му обясним за неразрушимата българо-съветска дружба во веки веков.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Моменти настроения
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Направихме около 160км за цял ден в планината и размазани от кеф се прибрахме вечерта в хижата. Бяхме си напазарували некви неща от Янина за вечерта и се отдадохме на ядене, пиене и разбор на деня. По едно време Гошо прояви желание да запише няколко опорни точки по които да напише пътепис, щото бисерите се ръсеха един след друг, а небиваше да останат несподелени там някъде в небитието.

Изображение


Ден 4
Албания, Македония….

Станахме рано, почнахме да събираме багаж без да кажем все още на домакините ни, че ще ги лишим от нашето присъствие. Поръчах си кафе, 2 евро …да им се подмажа малко да не ревнат, че си тръгваме по-рано. Приготвихме се, съобщих им. Приеха го с безразличие. Изминахме отново трите километра ънсърфейсед роад за последен път и отпрашихме към Македония. Спряхме в Янина за по кафе. Сервитьорката не беше от най-похватните и разпиля леда върху Гошо, който по-късно през деня се сдоби с пътешественическото си име Vikos “The Gavros” Geogre Но това е една друга история която предполагам, че той ще застъпи в неговия мотопис.
Та караме си ние яко …с около 90км по един широк и хубав път, кефим се. И изведнъж в нищото КПП Албания, ъ!!! Спираме споглеждаме се, кво е тва??? Вадим картата гледаме, няма такова на нея. Точно 3мин ни трябваха да решим. Това не е “нашето” връщаме се. Никой нямаше желание да удължава албанския преход. Спряхме на една дебела сянка да хапнем по консерва родно производство и пак газ. От тук нататък Гошо все губеше по-нещо от багажа си. В един момент се чудех вече дали ще се прибере въобще с някъкъв багаж. Уцелихме даже правилния път и попаднахме отново в планината. Трябваше да видим каньона Vikos Gorge.
Vikos Gorge е най-големия гръцки каньон. Вписан е в рекордите на Гинес за най-дълбок. Странното беше, че е само на 10км от главния път и не се вижда, а е огромен.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Продължихме по план, и попаднахме на невероятен път. Много добър асфалт, дълги, широки и плавни завои. Трафик почти 0. Почти 0 защото настигнахме един камион. Е, тоя камион как караше самооо. Гошо, кажи им  Спряхме на едно кръстовище да отморим и тунинговаме на Гошо мотора  Забелязахме, че много хора са си написали имената по табелите, решихме и ние. Ама на гръцки, да не ни хванат

Изображение

Идеалното прикритие, изглежда сякаш го е писал византиец завършил 4ти клас с голям зор.

Изображение


Скоро след това наближихме албанската граница, заредихме до горе на една бензиностанция, не се знае в Албания как е. На границата албанците почти ме впечетлиха със знания по чужди езици. Направих опит да питам за работното време на КПП на другата граница с Македония.
Не ми се получи, Гошо да разказва подробности. Влизаме в страната и ни посреща тая бензиностанция “Кастрати ойлс” хмм… и за некви лубриканти става въпрос на табелата….
Дали да търсим символика някаква…..

Изображение

В Албания полицията е често срещана. Имам в предвид тяхните “КАТ”. Аз лично изпреварих поне на два пъти колона в забраненото и точно пред тях. Слънцето ми светеше в очите и не ги видях отначало. Направо ми се дръпна @*$%§$№€% като ги видях. Те упорито се правеха, че не ме забелязват. Това ме устройваше, разбира се не съм прекалявал. Привечер пристигнахме в Поградец на брега на Охридското езеро. Гошо вече пееше “Македонско девойче” ( пееше е доста смело казано ) с пълно гърло от където трябваше да преминем в Македония. На излизане от Албания грижи нулеви. Снимки на ничия земя, бъзици,македонско девойче отново…. На влизане в Македония обаче стана интригата. Вече беше към 9ч нашенско, един час назад при тях. Баш си се мръкваше. И македонеца като каза на Гошо твоята гражданската неважи, неможеш да влезеш! И се ококорихме. Първа по сериозна спънка. Оставам на Гошо да си развие причините за оставането му в ничия земя.


Следва продължение….

_________________
grab live by the handlebars
http://www.balkanmotoadv.com


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2014, 19:22 
Offline
Полковник
Полковник
Аватар

Регистриран на: 03 Яну 2005, 18:07
Мнения: 1795
Местоположение: Видин
Браво, а аз се разписах много, още съм на първия ден :lol:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2014, 21:24 
Offline
Капитан
Капитан
Аватар

Регистриран на: 20 Ное 2008, 12:16
Мнения: 396
Местоположение: Елена
......kala,kala.....

_________________
Това дето го виждате,не е това което става...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2014, 23:17 
Offline
Сержант
Сержант

Регистриран на: 29 Дек 2006, 23:14
Мнения: 112
Абсолютно непозната Гърция, Алпите пасти да ядат :P . Благодаря, че ни правите съпричастни.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2014, 10:44 
Offline
Подполковник
Подполковник
Аватар

Регистриран на: 01 Юни 2009, 12:15
Мнения: 1001
Местоположение: София
чета с огромно удоволствие .. щЪ замоля за една карта на маршрута Ви


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2014, 12:46 
Offline
Капитан
Капитан

Регистриран на: 10 Юли 2009, 17:53
Мнения: 324
Местоположение: Пазарджик
Много готин трип! ... Ама нещо много големи снимки сте качили. От там се е разтегнал странично и текста и трудно се чете. Трябва непрекъснато да скролваш наляво - надясно на всеки ред.

_________________
BMW R 1100 GS.
Правилните решения и действия идват от опита, който се получава от грешни решения, и действия.
Човек не спира да кара мотор, защото е остарял. Човек е остарял, когато спре да кара мотора си.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2014, 13:59 
Offline
Капитан
Капитан
Аватар

Регистриран на: 19 Фев 2006, 14:32
Мнения: 341
Местоположение: Bapна
Vladi4 написа:
Много готин трип! ... Ама нещо много големи снимки сте качили. От там се е разтегнал странично и текста и трудно се чете. Трябва непрекъснато да скролваш наляво - надясно на всеки ред.

Дам, късно го видях...

radomit написа:
чета с огромно удоволствие .. щЪ замоля за една карта на маршрута Ви

http://goo.gl/maps/Vk9eA

в общи линии е това

_________________
grab live by the handlebars
http://www.balkanmotoadv.com


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2014, 14:11 
Offline
Капитан
Капитан
Аватар

Регистриран на: 19 Фев 2006, 14:32
Мнения: 341
Местоположение: Bapна
Моментното щастие на Гошо

Изображение

Изображение

Ицо

Изображение

и аз неособенно щастлив, сякаш съм знаел…

Изображение

След около час, тюхкания, проверки на зелената карта. Резултата беше ясен, не важи ЗА НИКЪДЕ! Освен Сърбия, но за там и не трябваше. Без малко да изпаднем в екстаз. Казваме дай ще пишем тук друга. Нестава! Пускай ни да отидем да спим в Охрид и там ще напишем, пак отказ. И с`я к`во!? Македонския митничар със своя бегъл опит за хумор “ми ше преплува езерото до отсреща” съвсем ми опротивя. Пушим, мълчим всеки си мисли нещо. Гошо предлага аз и Ицо да идем до Охрид да спиме там ( разтоянието е около 30км ) да го разгледаме сутринта, и в 11:00 по обяд да се срещнем на първия хотел в Алания ( на около 500м от КПП ). Споглеждаме се с Ицо, става. Преди да се разделим, предлагам на Гошо да тръгне към албанците, аз ще пуша една цигара и като мине да звънне, да е ясно че е Ок. Тъкмо допушвах фаса и гледам той се връща.
С нескрита ярост - албанците не ме пуснаха! Мамка им №$%€§*()_№)**@!!!!
И що, питам аз, ми щото македонците са ме върнали и те немогат да ме пуснат.
Ъъъъъъ!!! Ей, с`я си еба майката…!!! Направо ми висна ченето. Нали преди малко минахме от там……
Отиваме пак при македонеца да оправяме нещата. Оня почна , ще си загубя работата немога да ви пусна тинтири-минтири. Добре де, викам му аз, ние кво да правим??? Нито напред, нито назад! В ничия земя. Ония се помотаха и решиха шефа им да дойде с нас при албанците и да им каже да ни пуснат. Отиваме и албанците изведнъж проговориха македонски, английски най-вероятно и български. А ние си ги псувахме откровено на български. Почнаха едни препирни ама ние, ама вие и т.н. В крайна сметка се разбрахме да ни пуснат ние да идем на другото КПП в Албания на 20км по-нагоре на езерото и да напишем застраховка. Обадиха се на полицаите трима български моториста, единия без зелена карта да ни посрещнат и т.н. Тръгнахме ние и спряхме на 50м от КПП и Гошо вика, кво ше прайме. С Ицо се споглеждаме, майната му на Охрид, някой друг път.
Ок, тогава да ходим да си вземаме хотел и да ядеме че сме умряли от глад. Спираме на първия, некъв тузарски. 10 евра нощувката. Без време взех да свалям багажа. Хотела наистина се оказа добър. Метнахме си по един душ и излязохме да се разходим и вечеряме. Майната им и на албанците, и на македонците…. и на македонско девойче. Стори ми се, че и Гошо и Ицо така мислеха. Седнахме в едно заведение на брега на езерото, след около 5мин толернас за келнера, той не дойде и ние сменихме заведението. Все пак ние бяхме втората заета маса. На следващото се наядохме мъжката за некви дребни и се прибрахме да спим.

Ден 5

Пътят към Будва

Станахме в учудващо добро настроение, събрахме багажа и слязохме в ресторанта да проверим дали случайно не ни се полага закуска. Не ни се полагаше. Излязохме в лятната градина на ресторанта и се изненадах много приятно. Имаше изкуствено езеро с много, ама много риба, лебеди, патици и май юрдечки, за тях не съм сигурен.

Барото Vikos “The Gavros” George

Изображение

Хотела

Изображение

Градината

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Поръчахме си зкуска и отворихме картата да начертаем дневния маршрут. Няма да позволим дребни спънки да помрачават, тура. След около минута-две до пет, Будва къмпинг “Маслина”
По кой път питам аз, Гошо ме поглежда въпросително, то в Албания има само един бе!
ХА - ХА - ХА
Привършихме със закуската, изпихме кафето и потеглихме. Първоначално пътя изглеждаше добре. Езерото в дясно, разни постройки отляво, бункери тук таме, че и по-често. Така и не спрях да ги снимам. Имаше толкова много, че си викам аре на следващия и така докато свършиха. Гошо трябваше да зареди бензин, а и имаше некви албански пари (така и незапомних как се казват ) които искаше да похарчи. Спираме на една бензиностанция, излиза един гологлав и брадат и само като го видях разбрах, че на Гошо няма да му хареса цената  Така и стана в последствие. С течение на времето пътят преминаваше през различни места и трансформации. От добре асфалтиран и широк (за много кратко), през двулентов с много дупки, само дупки, до насипан с фракция. Точно там седяха едни и го поливаха с вода. Получаваше се уникална кал и дупки пълни с вода. Поне прах нямаше  Това даде и яснота за автомивките през 200-300м.
Да не си помислите за стандартна автомивка като нашите тук. Там са некъв паянтов навес, на доста от местата само площадка. И един-двама с кофите и маркуча мият. Трафикът. Трафика беше меко казано ужасен. УЖАСЕН! Викам си, ще свикна колко са те 250км и цял ден пред нас. Все трябва да има някаква логика в движението. Да, ама не! Особенно в градовете трябва да си егаси извратеняка, че да намериш логика в движението. Двулентов път с три колони коли в посока и естествено неподредени. Всеки се натиска, предисмтво имат тия с джиповете и камионите. Може да съперничи на Делхи и Шанхай без проблем. Елбасан беше само бегла прелюдия за това което ни очакваше в Тирана и остатъка от пътя до границата с Черна Гора. Между другото строят магистрала от Елбасан до Тирана, но не е готова още. Непускат да се минава от там. След Албасан следва качване в планината по едни серпентини, щеше да е приятно, ако от там не минаваше целия международен трафик. Не е необходимо да напомням за задръстванията.
Беше станало около 13ч и преваляхме планината и спряхме за лека почивка, по един фас и вода.

Няма да коментирам изгледа.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това ще го коментирам, абсолютно лично мое мнение за страната.

ИзображениеМоже би от гледката, или щото минахме през град/село Qakes комбинирано с асоциаци за разни “фърст пърсън шутъри” от сорта на Quake, Doom, Unreal, слънцето и незнам и аз какво започнахме да бъзикаме и лигавим отново. Спонтанно ни се получаваха нещата. С наближаванато на Черногорската граница настроението се повишаваше. Оказа се за кратко. Тръгнахме, отново задръствания, трафик. Неможе да се кара. Моторът ми работеше в некви невероятни температури. Молех се, да не хвърли всички води и масла. За това пуснах по инерция надолу. Забелязах, че и Гошо така беше направил, за Ицо незнам караше след мен. И както си се возя, гледам Гошо рязко се откъсва в ляво с Македноско девойче на уста, така “пееше”, че човека пред нас в колата се стресна. Изпревари двама, голям успех. Ние след него, без да пеем. На влизане в Тирана спряхме на една бензиностанция да заредим. Ицо прояви самоиниациатива и си изми мотора. Не след дълго обаче, ни заваля.
Излязохме някак си от Тирана и като се почна отново трафик и жега… Непрестанна колона в двете посоки, ТИРове, коли, каруци, селскостопанска техника.. пълна програма. Не след дълго ни писна и решихме да спрем за малко. Само да имаше къде обаче, от двете страни на пътя имаше постоянно някакви колиби, автомивки, гумаджийници, складове, катуни. Тук таме съмнително луксозни ресторанти. В един момент видяхме един черен път, обаче от ляво. С голям риск пресякохме насрещното и спряхме там. Направо слезнах от мотора и легнах на пътя. Уточнявам - черния. Бях се изнервил почти до краен предел. Ицо направи по едно студено нес кафе за разпускане. Хапнахме некви консерви. Вафла за десерт. Цигара.

Изображение

Изображение

Трябваше да тръгваме, ама на никой не му се тръгваше. Обявихме 30 минутна готовност. Както си блеем, минава некъв дядка с колело и бая багаж, от тия пътешествениците. Като се сетих ние през какво минахме и него какво го чака, ми стана леко жал. Ама той си го е пожелал. В тоя момент Гошо вика, тоя е скучаещ милионер, ексцентрик. Няма логика инъче да отдели толкова време за мотане. Поне два дни има да минава само Албания, пък знаеш ли от къде е тръгнал. Погледнах го ( Гошо ), стана ми смешно и бисерите се почнаха. Естествено всички бяха за сметка на човечеца. Няма да се впускам в подробности, щото извадени от контекста и събитието няма да имат желаната тежест. Само ще вметна за сравнение на състоянието на петата ми в момента и неговия задник, серпентините, баира който му предстои и те такива. Готовноста изтече, метнахме се по моторите и отново в трафика. По едно време т`ва движение спря. Не върви мамка му. Добре, че позахладня, малко преди да завали естествено. Не издържахме, и малко по-малко в насрещното където може изпреварвахме. След около 10-15мин виждам причината. Траурно шествие и най-отпред катафалка. Егаси. Тоя човек със сигурност е имал най-голямото изпращане. Изпреварихме и нещата сякаш се пооправиха. Наближавахме границата и вече нямах търпение да се измъкна от тая лудница. Беше станало към 17h и местните си прибираха добитъка, да обяснявам ли къде вървяха животните? Взе и да ръми. Идилия… крави, овце, кози, магарета всичко на пътя. Кравите с тяхните €%$€%№$@§ допринасяха за аромата и качеството на пътната настилка. Малко преди КПП ...виждах го вече, един ТЪПАК алабнски си беше вързал вилата перпендикулярно на колелото с рогата към пътя. И се рееше по пътя като волна пеперуда. Идеше ми да спра, да слеза от мотора и да му забия вилата отзад…. няколко пъти. По-късно се сетихме и вица за каруцаря с косата дето го изпреварвали мотористи без глави. Стигаме КПП сваляме каски, ръкавици. Давам си документите, оня ги гледа. След малко ми ги връща. Качвам се на мотора и тъкмо да запаля митничаря излиза и вика Емил, Емииил. Единствената ми мисъл в момента беше колко дълъг трансграничен бърнаут мога да направя. Малко по-късно като спряхме Гошо ми каза, че това се е четяло в очите ми. Оказа се, че Албански и Черногорски митничари са в едно помещение и Черногореца е искал моите. Олекна ми сериозно. Минахме !!! Ура!!! Спряхме на 50м от албанската граница да се напсуваме на воля. Цигара, още малко псувни по адрес на албанците. Вода. Облякохме дъждобраните и газ към Будва. До къмпинга си ни валя качествено и напоително.

Изображение

Изображение

eye of the storm

Изображение


Пристигнахме, опънахме палатките. Решихме да хапнем, и да идем да разгледаме нощна Будва. След малко ракия, повечеко бира и отново завалялия дъжд, гледането се отложи. Наблегнахме на още бира, бъзици, лични нападки и хилене на пълен глас и всяване на смут в почиващите до среднощ. Макденоско девойче също. Тази песен се беше превърнала от самосебеси в естествения саундтрак на пътуването. По някое време решихме, че поне морето можем да идем да видим или по скоро си търсехме си оправдание да купим още бира. Разходихме се, тъкмо се прибрахме и пак заваля. Изпихме си бирите и легнахме да спим. Само на мен ми се получи. Другите двама се бяха наводнили качествено.

Ден 6

Жабляк

След сутрешния разбор и проверка на времето се оказа, че и на където да тръгнем ще вали. Да останем, пак ще вали. Като ще ни вали поне да е като хората. Поемаме към Жабляк, високопланиснки курортен град. По на високо от него няма. Преди това разгледахме Будва.

Остров Св. Стефан

Изображение

Стара Будва

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

С Ицо не бяхме ходили в Дубровник и решихме да отидем да го разгледаме. Поради проблемите със зелената карта на Гошо, той нямаше да идва. С него се разбрахме да се чакаме някъде по пътя и заедно да продължим към Жабляк. Тръгнахме, отново зверски задръствания. Дъжд и слънце се редуваха през 20-30мин. Влагата също беше на ниво. Кеф. Който е карал с дъждобран на слънце знае как се чувстваш в него. За тези които незнаят, най-близкото описание е “свинско в собствен сос” Стигнахме до Котор, няколко снимки и отново дилемата какво да правим?
Вярно, Дубровник е близо, но с тоя трафик основно от автобуси на границата колкото и да са бързи ще ни отнеме час докато минем. Там час-два и времето никак не се връзваше. Отново завалялия дъжд ни помогна с решението. Дубровник… някой друг път, но не и сега. Ицо малко се скофти, за втори път не му се получи. Шанс.

Котор

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Спряхме на едно заведение, звъннах на Гошо, че сме се отказали от Дубровник, да идва и да цепим нагоре.

Изображение

От там се откриваше приятна гледка

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение


По пътя нагоре, отново дъжд. Спирахме тук-таме. Тук някъде вече бях много благодарен на решението си да монтирам дръжки с подрев. Веднъж ми се наложи до сега да ги пусна и си ги ползвах с кеф.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Beastie boys

Изображение

Привечер пристигнахме в Жабляк. Температурата беше около 15 градуса. Щяхме да спим в къща за гости, Гошо беше стар познайник там. Още с пристигането собственика Бай Жоле извади ракията и наля мъжката. Викам му неща, няма неща ще пиеш. Поглеждам Гошо, той ми казва тука е на чест, трябва да пиеш. Сега като се замисля май ме завъртя нещо. Пих, умрял от студ и на празен стомах почти ме занули веднага тая ракия. Поне и те пиха, за собствено успокоение. Разхвърляхме багажа, простряхме мокрите дрехи из стаята и си вземхме горещ душ. Първо Гошо, после аз. И докато Ицо се тутка нещо хапнахме набързо и почнахме да правим разбор на деня. Ицо влезе да се къпе и след минута се чуха цветисти балкански майни. Излиза и вика, абе пичове няма топла вода. Ние се споглеждаме с Гошо и почваме да се хилм като ненормални. След малко, му казвам, Ицо, сега защо лъжеш толкова нахално!?
Гошо провери имаше топла вода, аз проверих пак имаше. Ти сега к`во ше ни мотаеш ли? При което Ицо онемява, а ние вече се превиваме от смях. След петнайсетина минути ще проверя да видиш, че има! Помотахме се още малко и злязохме да напазаруваме от местния хипермаркет бира, храна, бира, разни други и бира. Прибрахме се хапнахме и се отадохме на поредния дневен разбор, хилене, бъзикане, бира и писане на няколко от опорните точки аз пътеписа на Гошо. Абе… скука.

Къщата

Изображение

и около нея

Изображение

Жабляк, както се вижда в един чудесен юлски ден

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това си беше също много тематично

Изображение

Изображение

Некви местни бекове/пустиняци…

Изображение

Изображение

Следва продължение…..

_________________
grab live by the handlebars
http://www.balkanmotoadv.com


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2014, 13:32 
Offline
Капитан
Капитан
Аватар

Регистриран на: 19 Фев 2006, 14:32
Мнения: 341
Местоположение: Bapна
Ден 7

Почивката

Понаспахме се прилично. След сутрешната проверка на синоптичната обстановка се оказа, че отново навсякъде ще вали. Проверихме на няколко сайта, все едно и също. Еми тогава… да се пооблечем по дебело и да ходим да пием кафе някъде. Пеша. Седнахме в едно заведение на центъра, поръчахме кафе и почнахме да се чудим к`во да правим. Понеже радиатора беше до мен, по инерция си сложих ръката върху него. А! Работи! Егаси и месеца Юли. Та чудим се ние кви да ги вършим, ясно е, че ще останем още един ден, ама кво да правим. По едно време изплува идеята да си наемем рент-а-кар и да обикаляме с нея. Да си спестим мръзненето. Не съм сигурен кой предложи, едва ли е Ицо той не е в състояние да измисли такава перверзия. Мотористи на пътешествие си наемат рент-а-кар щото им е студено ха-ха-ха. Но пък и тримата я удобрихме. Прибираме се в къщата и питаме бай Жоле-хазяина откъде да наемем кола. Той ни погледна въпросително, и пита къде искате да ходите? Ние, да се помотаем наоколо. Почеса се и каза след един час тук, ще ви закарам с буса. За пари никой не отваря дума. Идеално. После се замислих, тоя човек не ни познава, черпи ни с ракия веднага щом ни видя, изсуши на Ицо дрехите в собствената си сушилня, даде паролата за нета, държи се доста свойски, сега и ще ни вози насам-натам. В нито един момент не е ставало въпрос за пари. В крайна сметка да не се получи сериозно извозване. Споделям на Гошо, той ме окуражи с неговото “ми незнам” аз само преглънах. В уреченото време бай Жоле ни събира, мятаме се на буса и започва панорамната обиколка. Обиколката с бус и местен шофьор си има своите плюсове. Обясняваше като професионален гид само, че с повечко нецензурни думи и на черногорски / сръбски / историята на местата покрай които минавахме. На мен ми звучеше доста забавно, нищо че отбирах на десет думи една.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Историята на този връх беше доста интересна. Немога да я пресъздам толкова цветисто колкото звучеше на сръбски, надявам се Гошо да успее. Става дума за местна мома и влюбен овчар. Тя не му пускала той и давал зор бла, бла, бла занеси ме на оня връх, оня я занесъл. Тя си разкъсала фустите и казала “Давай” оня нещо неможел. Накрая завърши с “ебем ти пичку матерни”

Изображение

Изображение

Изображение

Кратко видео на темата :D

http://youtu.be/OXMPcgz29m8

Отидохме до билото, снимки и хайде наобратно.

Изображение

Изображение

Изображение

Времето се беше пооправило. Даже слънцето се показа. Стига возене, време е да изкараме моторите. Така и направихме. Прибрахме се и хайде по моторите за локален и непланиран трип.
Помотахме се час, два три. Снимки тук-там,

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На Гошо му отесня пътя, и тръгна да катери върхове

Изображение

Изображение

В нищото намерихме и тази църква

Изображение

Изображение

Изображение

Черното езеро

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

и се прибрахме да напазаруваме разни неща, събираме багаж и планираме следващия ден.
Отново гледаме картата, прогнозата, картата, прогнозата. Отново дъжд. Навсякъде. Гледаме, чудим се…. то е явно, че плана е объркан. Гошо ме пита, ходил ли си в Белград имам приятел там мога да му звънна да се видим и да ни ориентира. Околовръстното брои ли се, питам аз? Той, …ми не. Тогаз не съм. Значи отиваме. Плана е готов. Не след дълго пак се почнаха едни бири, едни чудеса и така до сред нощ. Определихме часът на ставане и тръгване и легнахме.

Ден 8

Към Белград

Въпреки, че предната вечер бяхме определили час за ставане, Гошо беше решил да ни събуди час по рано с ”For whom the bell tolls” мнооого идейно. Реших, че ще му го върна някак си, няма начин. Лека закуска, кафе. Дойде момента за плащане и края на моите страхове за некви големи сметки. Бай Жоле каза, 10 евро нощувката, другото е от мен. Супер. Излезе много свестен, препоръчвам! Ако, някога вятъра ме отвее натам, пак при него ще отседна. Времето беше слънчево и леко прохладно, гледахме да понаваксаме преди да завали отново. Деня си беше чисто транспортен, така че ни предстоеше основно каране. Кратки спирки за снимки, цигари, вода и бъзици.

Мостът над река Тара, Черна Гора

Изображение

Снимката на моста не е моя, намерих я в нета за да покажа мащабите. Мостът е с пет арки, дълъг 365м и е висок 172м. Според Wikipedia.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На поредната вече не издържах и си отмъстих за ранното събуждане.
От една бензиностанция бях купил стикер за скорост 70 и го залепих на мотора на Гошо.
То пък взе, че му допадна. Не се почувствах напълно отмъстен.

Изображение

….че и позира

Изображение

Ранния следобед вече бяхме в Сърбия където дъждът вече ни чакаше. Гошо водеше, аз нямах и най-малка представа от къде минаваме. Пак навлязохме в едни гори, едни серпентини отново. Сякаш до сега ни бяха малко. От дъжда асфалта беше станал отвратителен, все едно карах на лед. Пък уж съм с нови гуми. Всякакви тактики и кондики които съм чувал и пробвал за дъжд не работеха. На поредното спиране питах колегите как се държат тяхните мотори, отговора беше същия, ужасно! Средната ни скорост сигурно беше 30км/h. Та караме си ние кротко в дъжда и си псуваме в каските или поне аз, и решаваме да спрем отново в една гора на един кръстопът забравен от всички. Палим цигари и до нас спира някаква кола появила се от нищото. В нея двама, единия се кокори от вътре. Говори нещо, не го разбирам. Посочвам му Гошо, той знае местните езици. Говорят си нещо, не ги слушам. Оня излиза от колата и ме гледа, говори ми нещо. Казвам му, че не разбирам и не искам да разбирам. Може и да не е бил лош човека, но беше от тия хора дето ги виждаш за пръв път, но те дразнят, чак вътре в червата. А, и на всичкото отгоре беше пиян като мотика. Гошо му казва българин е, не разбира. Оня: Аааа българин, ке се пуцаме. И рязко се смени обстановката. Тримата се наострихме и само го чакахме да се мръдне малко по-рязко и да му пренаредим сериозно кокалите. Явно е било някъв нещастен опит за майтап, щото някак се поусети и смени темата. И той бил моторист, да ходим да пием той черпел. Абе я ходи намайкасив *§€%$№@. Малко по-късно Гошо ме пита, дали съм се уплашил. Ами да, упаших се, ама не от тоя, ами от това, че незнаех в тоя дъжд и тия гори колко още такива пияни с коли щяхме да срещнем. Както и да е, случката ни поотрезви и извади от апатията и умората която ни беше налегнала. Потеглихме към Белград, не след дълго вече бяхме там. Спряхме на една бензиностанция на входа, хапнахме квото имаше, кафенце, вода, цигари, Гошо инвестира в карта на града и планираше от къде да минем. В това време облаците отново се събраха над нас, чичката от бензиностанцията трескаво сгъваше чадърите и ние решихме да тръгваме. Разбрахме се с Гошо, да не се вре много из трафика да не се загубим, че аз с тия куфари не съм много маневрен. Пък и Ицо. Направихме прилична панорамна обиколка на града и се отправихме към Панчево на 15км от Белград. Спряхме пред една църква в центъра, Гошо звънна на неговия приятел Бобан, обясни му къде сме и след десетина минути той се появи.

Изображение

Питаме го за некъв хотел или стаи под наем, оня железен, ще спите в къщи и толкоз. Ама ние сме трима и сме от седмица на път….. няма значение. В къщи! Съгласихме се. Заведе ни в тях, изкара си колата от гаража да приберем моторите. Човекът живее в средно статистическа къща, без излишен лукс. Съвсем нормално. Събра децата си в едната стая да освободи място за нас. Веднага масата беше сложена и ракията налята. Казвам му не ми се пие ракия, може сок, кафе, вода, бира… ма ракия…. Не след дълго бяха наредени пред мен в същия ред сок, кафе, вода, бира. Почувствах се малко неудобно, и се напънах да изпия всичко.

Изображение

Вечерта бяха финалите на световното по футбол, излязохме на заведение да гледаме. Не, че някой от нас тримата беше футболен запалянко ама и ние с мъжете. Заведението беше доста прилично, даже май скъпо. Не ни позволиха да платим. Вече ставаше доста сконфузно. И решихме тримцата дружно, че е редно да оставим някакви пари за цялото удоволствие. Ама колко? Те сръбските са едни хилядарки, знаем ли колко. Да не се получи в един момент смешно, не, ами жалко. За това смятахме в евро, обменихме сумата и накарахме Гошо да ги даде, което всъщност не беше никак лесно. Ама той е стара хиена, знае как. Легнахме отново посред нощ.


Ден 9

Прибиране към вкъщи

Станахме рано, благодарение отново на Гошо. Нали се прибирахме вече и бях станал снизходителен, реших, че няма да му връщам жеста с номера от моя страна. Домакинята беше направила закуска, един голям поднос с около 20 пържени яйца, почти кило пържена наденица, голяма купа с домати, буца сирене пак около кило и кана сок. Хапнахме, тя ни загледа и вика яжте бе. Да ядем, да ядем колко да изядем. Пак ни поогледа и каза “ Слаби сте момцииии, слаби сте” Стегнахме багажа и тръгнахме, преди това обаче минахме през работата на Бобан да си вземем довиждане. Приятен човек. Маршрута ни за деня минаваше покрай дунава през Голубац, после Неготино, Брегово и Видин. По пътя отново слънце и дъжд, вече бяхме свикнали и не ни правеше впечетление.

Руините на крепостта покрай Голубац

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Манастир Св. Георги, карай Неготино

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение


В ранния следобед вече бяхме на българската граница.

Изображение

Изображение

За добре дошли нашия митничар изрече заучените думи "я отворете тия багажничета да видя к`во носите” Спогледахме се с Гошо и двамата в един глас “Welcome to Bulgaria”. Оня погледна, премести една от торбите ми с премерен жест и каза “аре бегайте”. На Гошо мотора реши, че щом е вече на българска земя може да почва да си показва чалъмите и нещя да запали. Бяха му се разхлабили кабелите на акумолатора, малко “майката” и всичко се оправи. Пристигнахме във Видин, Ицо реши, че Елена не е толкова далече и може да се прибере направо и си тръгна. Аз обаче реших, че Варна ще почака и останах вечерта в едно хотелче в парка до дунава. На два пъти по висока цена от тузарския на охридското езеро. Да се чуди човек. Уж най-бедния град в Европа, пък тия цени… Как живеят тия хора там…. Вечерях в едно заведение на брега, за половин пържен шаран с варени картофи и две бири ми взеха като за “агне на чеверме” с каца вино. Абе верно тия голям “глад” ги гони.

Когато човек пропътува толкова километри, отсяда на различни места, среща се с различни хора, отношението, базата за сравнение е доста по-голяма. И като сложа всичко това на “кантара” родното ми се видя доста …. как да се изразя по-меко… сещате се.

На другия ден, тръгнах около десет.. Чакаше ме доста път. Бях решил да се прибера през Румъния. Ако, някой се зачуди защо, определено има защо да го правя. Пътищата са доста по-добри от нашите, бензина е по евтин с близо 10ст. Разрешената междуградска скорост е 100.
И колкото и странно да звучи, шофьорите ми се струват по-толерантни.
Това отново ме връща на предната ми мисъл….

Общо взето така приключи това балканско пътешествие.
Както каза Гошо “Докато го чете някой, ако го чете, със сигурност ще се зачуди що за маршрут, идеи, безотговорност и непукизъм, както и още много неща бликат от него. Дълго ще е за обяснение, едва ли ясно, а и смятам, че не е особено важно – това пътуване си бе такова, и това е.”

Ще добавя само, ако някой си направи труда да прочете и двата мотописа докрая, може би ще усети малка част от емоциите които преживяхме. Изкарах си наистина невероятно и благодаря на спътниците ми Гошо и Ицо за неповторимите емоции. Надявам се някой път отново да пътуваме заедно 

Кратко филмче :lol:

http://youtu.be/Pfrl6oXA5nI


Повече снимки /не всичките/ на:
http://postimg.org/my.php?gallery=2gzi8t5ao

_________________
grab live by the handlebars
http://www.balkanmotoadv.com


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2014, 16:06 
Offline
Сержант
Сержант
Аватар

Регистриран на: 19 Фев 2007, 20:18
Мнения: 46
Местоположение: Варна
Браво на вас :) завидях ви откровенно благородно :)

_________________
Kawasaki - Let the Good Times Roll -


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2014, 18:46 
Offline
Капитан
Капитан
Аватар

Регистриран на: 20 Ное 2008, 12:16
Мнения: 396
Местоположение: Елена
Нека и аз да кажа няколко думи в края на Емовия разказ.Нямам дарсловото нито на Гошо,нито на Емо,но пък КЕФА,който изпитах,беше....ПОТРЕСАВАЩ!!!Въобще не съжалявам за това,че вместо Чехия,се отправихме в противоположната посока,и покарахме на такива места,сякаш в телевизионна реклама на мотори/всички ги знаем:уникални места,завои по които стържат степенките,усещането от това да те духа вятъра...../Въобще не ми пука,че след ПОРОЯ,излял се над нас в Черна гора,новите ми "водонепропускливи" ботуши,още не могат да изсъхнат!/Вярно,не пускат водата отвътре навън :lol: /ПОДГИЗНАЛ,но ЩАСТЛИВ!!!Едва ли на някого му се е случвало,дюшека му да плува в палатката :roll: ,да хапваме "русенско варено"и сърмички по пътищата...да си пееш на воля в каската и хич да не ти е на....абе кеф!Понеже обикновенно аз карах последен,искренно съжалявах,че не разполагам с екстриймкамера,за да предам и частица от това което виждах пред мен:малка,стегната група,караща в пакет,единия ляга в завоя,втория,третия....абе като по учебник.Допаднахме си и на "акъл"и по стил на езда/надявам се/,въпреки че с Емо карах за първи път/...на Гошо вече му бях "сърбал попарата" :mrgreen: /Искам да благодаря за изключителната коректност и внимание на Емо:винаги,когато се е налагало изпреварване,така избираше момента,че да има място и за мен,сигнализираше ми и за "опасности"/пясък,дупки,или др.гадости/,изчакваха ме когато изоставах.... БЛАГОДАРЯ пичове!!!!С нетърпение очаквам следващото "турне" :mrgreen: с вас,щото знам че пак ще е върхът

_________________
Това дето го виждате,не е това което става...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2014, 21:18 
Offline
Редник
Редник

Регистриран на: 14 Фев 2014, 09:16
Мнения: 2
Благодаря за разказа и снимките! Точно тия пътувания в които планът е само приблизителен носят в най- голяма степен удоволствието от карането на мотор. И аз на всяко пътуване ако не се загубя 2-3 пъти , все едно не съм пътувал...хахаха. Гошо , доста от тия снимки ги имам от 2010г. ама май месец определено за планините е по- зле от юли-само си спомни дъжда на моста на Тара. УНИКАЛНИ МЕСТА , КОИТО НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СЕ ПОСЕТЯТ ПАК
!!!!! Още веднъж БЛАГОДАРЯ!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2014, 10:27 
Offline
Полковник
Полковник

Регистриран на: 24 Яну 2007, 21:20
Мнения: 2071
Местоположение: с. Алваново, Ескиджумайска околия
alien написа:


Когато човек пропътува толкова километри, отсяда на различни места, среща се с различни хора, отношението, базата за сравнение е доста по-голяма. И като сложа всичко това на “кантара” родното ми се видя доста …. как да се изразя по-меко… сещате се.Ето това е нещото, което ми убива кефа да карам у нас и ме кара да пътувам из Родината с неудоволствие и предимно с кола! Все си мислех, че нещо в моя софтуер е проблема, но като гледам комай не ще да е... 8)

А иначе - колкото повече, толкова повече :lol: Винаги ми е било интересно да чета няколко гледни точки за едно и също пътуване! Благодарности за старанието и желанието да споделите емоциите си с нас - непътуващите!

_________________
http://foriunderground.blogspot.bg/
Alvanovo motors - "Сам съм си клуб, сам съм си президент!"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2014, 23:12 
Offline
Сержант
Сержант

Регистриран на: 29 Дек 2006, 23:14
Мнения: 112
Благодаря за споделеното момчета, напълнихте ми душата. Респект.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2015, 12:54 
Offline
Капитан
Капитан
Аватар

Регистриран на: 19 Фев 2006, 14:32
Мнения: 341
Местоположение: Bapна
Колеги, след като прочетохте този така интересен и увлекателен пътепис  :-)  , да замоля да го подкрепите в този конкурс на линка по долу :grin:

След като се зареди целият, най-отгоре има "Like" натискате и готово. 

http://pateshestvenik.com/balkan-adventure-therapy-tour-2014/

_________________
grab live by the handlebars
http://www.balkanmotoadv.com


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2015, 19:28 
Offline
Майор
Майор
Аватар

Регистриран на: 18 Апр 2010, 17:51
Мнения: 531
Местоположение: София
alien написа:
Колеги, след като прочетохте този така интересен и увлекателен пътепис  :-)  , да замоля да го подкрепите в този конкурс на линка по долу :grin:

След като се зареди целият, най-отгоре има "Like" натискате и готово. 

http://pateshestvenik.com/balkan-adventure-therapy-tour-2014/


Помогнах с 3 гласа. Успех!!!

_________________
Ducati Monster 620i
Ducati Multistrada 620


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2015, 13:21 
Offline
Капитан
Капитан
Аватар

Регистриран на: 19 Фев 2006, 14:32
Мнения: 341
Местоположение: Bapна
dimitkoster написа:
Помогнах с 3 гласа. Успех!!!


Благодарско за което :)

_________________
grab live by the handlebars
http://www.balkanmotoadv.com


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2015, 22:48 
Offline
Капитан
Капитан
Аватар

Регистриран на: 20 Ное 2008, 12:16
Мнения: 396
Местоположение: Елена
......"ПОДКРЕПЕТЕ МЕСТНИЯ ШЕРИФ"....
Да гласуваме за готиния"апокриф"! 8)
Ще замоля,всеки без да псува,
за мотописа да гласува....
Приканвам всички да го подкрепят,
и със своя глас да го ощастливят!
За да получи в точките обрат,
ДА ПОМОГНЕМ ний на нашия събрат!!! :mrgreen:

_________________
Това дето го виждате,не е това което става...


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Форума се задвижва от phpBB® Forum Software © phpBB Group
Преведено от yarnaudov.com