http://bikerz.bg/

Из проходите на Стара Планина за уикенда 6-7.06.2015 г.
http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=15&t=56429
Страница 1 от 1

Автор:  Tonyco [ 01 Юни 2015, 11:13 ]
Заглавие:  Из проходите на Стара Планина за уикенда 6-7.06.2015 г.

Здравейте,
от години ми се върти в главата да мина всички проходи на Стара Планина (моята любима планина в България), приготвил съм малко агресивен маршрут от известно време и само чакам подходящия момент, да не е много топло, да не вали (или минимално да вали) и да имам свободно време. От няколко години на сам избягвам да карам на дълго лятото когато е много горещо, не ми доставя никакво удоволствие да се потя и да ми се замайва главата в каската.
Тъй като старта и финала са от София първия етап съм го планувал като транзитен до Бургас по магистралата за да стане бързо. От там започва връщане през всички асфалтирани проходи в обратна посока. Пропускам най- източния проход който е главния път Бургас - Варна, тъй като не е много интересен и съм го минавал много пъти. Започвам от Дюлинския следван от Айтоския, Ришкия, Върбишкия и Котелския с който приключвам първия ден. Спането съм го планувал да е безплатно в фамилната ни стара къща намираща се в Еленския балкан, като след Котелския проход мисля да се пусна през Стеврек за по интересно и Елена.
Втория ден започва с прохода Вратник следван от Твърдица - Елена след което през яз. Йовковци се пускам през прохода на Републиката, от там Шипка на горе и през Априлци до Беклемето на долу и обратно по подбалканския път. Първия ден се очертава около 900 км от които малко по- малко от 400 км магистрала https://goo.gl/maps/wbKtN, втория ден е около 600 км https://goo.gl/maps/xCsUU и няма да има магистрали никъде. Пропускам и Петрохан тъй като ми е под носа и го минавам много редовно.
Тръгването го планувам към 7:00 ч. сутринта и двата дни, което означава ставане около 6:00 ч., приготовление и закуска. Датите са уикенда 6-7.06.2015 г.
Карането ще бъде много стегнато с кратки не много чести почивки и една по голяма за обяд. По магистралата макс скорост 130 км/ч, планувам до към 11:00 ч. да съм стигнал в района на Бургас и да хващам Дюлинския проход. Не мога да отделя повече дни за съжаление, за това малко агресивна се получава програмата, но на база опита ми мисля, че е постижима. Има места на които не съм минавал, за това ще направя маршрутите на GPS-а и ще го пусна да води. Ако някой има желание да се включи за компания при определените условия ще се радвам.

Автор:  forry [ 01 Юни 2015, 12:43 ]
Заглавие:  Re: Из проходите на Стара Планина за уикенда 6-7.06.2015 г.

Само да вметна...пътя Стеврек-Константин е отвратителен! Минах оттам вчера.Безброй дупки, кръпки, пясък и чакъл, гъбари, дървари и прочие местни наспрели кой където му кефне по пътя, зад завоите предимно :lol:
П.п. Всъщност не, че е от особено значение де. Те са има няма 20 км...

Автор:  Tonyco [ 01 Юни 2015, 13:43 ]
Заглавие:  Re: Из проходите на Стара Планина за уикенда 6-7.06.2015 г.

Да, малко е там. Не съм минавал от години по този път но в Стеврек имаме роднини и съм ходил няколко пъти. Ако нещо стане та замръкна ще карам по главния път, но се надявам да успея да го мина през Стеврек. И наистина е много къс участъка и не е някаква драма.

Автор:  Azumi [ 03 Юни 2015, 16:19 ]
Заглавие:  Re: Из проходите на Стара Планина за уикенда 6-7.06.2015 г.

Как си го намислил колега, с преспиване на 6-ти вечерта ли ?
Питам понеже имам желание да се включа.

Автор:  Tonyco [ 04 Юни 2015, 08:59 ]
Заглавие:  Re: Из проходите на Стара Планина за уикенда 6-7.06.2015 г.

Да, аз съм го описал в първия пост, ще спим на село безплатно :). Поне там бързо се наспиваш заради чистия планински въздух и може рано да станем да потеглим. В центъра на селото има сладкарница където приготвят на място топли банички, кифлички и т.н. та закуската ни е уредена, за вечерята ще е според зависи колко часа къде се намираме има няколко варианта, включително сами да си спретнем барбекю има условия но пак казвам зависи в колко часа къде се намираме, ако не механа и така. По принцип не знам какви са ти възможностите като издръжливост на каране, но ще е здраво каране, с малко почивки само да припомня така, ако не те притеснява значи всичко е наред. Няма да летим караме си нормално и безопасно но продължително. Магистралата мисля да я вземем макс с едно спиране по средата и после към края и пак едно, по честите спирания ще са по проходите да снимаме, кратки но чести. По принцип имам още две заявки (хора с които сме карали много пъти и се познаваме добре от доста години) за два мотора и 3-ма човека една пътничка, но утре ще ми потвърдят.

Автор:  Harizon [ 04 Юни 2015, 17:18 ]
Заглавие:  Re: Из проходите на Стара Планина за уикенда 6-7.06.2015 г.

Тони,ако минаваш през Константин евентуално,вземи си някакъв дезинфектант!Баш на 6-ти и 7-ми,е традициония селски събор."Сичкото Сиганин" отблизо и далече ще е там....Познай на какво ще мирише .... :lol: Апропо,може да ти помахам ако те видя,а може и да почерпя по една "топла бира и студени кебапчета"ако спреш :lol:

Автор:  Azumi [ 05 Юни 2015, 09:59 ]
Заглавие:  Re: Из проходите на Стара Планина за уикенда 6-7.06.2015 г.

Здравей Тони!
Моите планове малко се промениха и ще пропусна това каране.
Надявам се да има отново сгоден случай да се запознаем и да покараме заедно.

Автор:  Tonyco [ 05 Юни 2015, 11:20 ]
Заглавие:  Re: Из проходите на Стара Планина за уикенда 6-7.06.2015 г.

ОК,
сега ще видим останалите дали няма да се откажат и те :).

Автор:  Tonyco [ 09 Юни 2015, 15:52 ]
Заглавие:  Re: Из проходите на Стара Планина за уикенда 6-7.06.2015 г.

Ето пътеписчето:

http://www.tonyco.net/patepis/Prohodite_06_06_2015.html

Автор:  EiMinnie90 [ 02 Юли 2016, 05:26 ]
Заглавие:  Из проходите на Стара Планина за уикенда 6 7 06 2015 г

Дюлино-Солник внимавай не бързай, с огромните дупки.
Смядово-Преслав има директен път, няма смисъл да ходиш до Шумен.
Върбишкия от южната страна е малко кофти, но се минава. Внимавай за изскачащи коли от нищото.
Котел-Омуртаг има десетина завоя, можеш да хванеш към Кипилово.
На запад от София има още от България и Стара планина ;
Приятно километроброене.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/