Здравейте, колеги!
Цял следобед се рових по форума и за съжаление не намерих обективна информация за модела "Z1000"

Може и да не съм ползвал правилно търсачката - не знам.
Нужни са ми мнения и съвети за поведението на машината.
Трудно ли завива, лесно ли се изправя, добре ли спира, предсказуем мотор ли е и прощава ли грешки на начинаещ с 5000-7000км. зад гърба си?
Ако имате някаква информация за хронични проблеми, паразитни шумове от двигателя, примерно, проблеми в скоростите... често срещани болежки?!
Изисква ли се нещо специфично при поддръжката, различно от общоприетите норми - само еди-какво-си масло, само еди-какви-си накладки
Всичко ще ми бъде от полза, защото модела (а и моторите като цяло) са ми доста нова материя

Днес ходих да гледам един такъв мотоциклет, покарах го съвсем малко и то само направо - позицията на тялото ми е много удобна, усещам мотора много стабилен, лек и повратлив, лесно занася задницата при подаване на повечко газ, но няма драма! Лошото е, че няма как да добия представа за машината от три-минутно каране и ме интересува подвеждащо ли е това чувство на сигурност и ще има ли изненади в последствие, когато си кажа "ееее, фасулска работа"
Тааа, до тук с акъла - няма да откажа ако ми налеете и повечко, но просто не се сещам какво друго да попитам на този етап

Сега за помощта - тъй като не разбирам изобщо от техническото състояние на мотоциклетите, дали ще има желаещ колега да ми прави компания за повторен оглед?

Почерпката е гарантирана, без значение от крайния резултат
Според собственика мотора е 2005г. на 4490км. и естествено, има забележки - хлътнал резервоар и от двете страни, жулнати капаци, заварявана степенка на задната спирачка (явно счупена при хлъзването), жулнати спойлерчета около радиатора и т.н. - все козметика, с изключение на резервоара, но на мен и без друго сребристия цвят не ми харесва изобщо, та цялостното пребоядисване е задължително - въпроса е да няма някой скрит дефект зад козметиката и за това ми е нужен човек, който да знае къде да търси дефекти

Предварително Ви благодаря за съветите и помощта, и се надявам, че не досаждам с множеството си въпроси, защото наистина мотора ми харесва много, но се притеснявам за парите които ще дам!
По-добре да се изложа с 5-6 въпроса, отколкото с 5-6 хиляди лева

Благодаря, още веднъж!!!
П.П.
Ако властимащите сметнат, че темата не е за раздел "Общи", нека бъде преместена в раздел "Кавазаки".