Yamaha FZR 600 info

Touching Your Heart

Модератор: Редактори

Yamaha FZR 600 info

Мнениеот Saab99 на 06 Фев 2010, 11:17

Добър ден колеги. Нов съм в форума. Искам да попитам какви са слабите места на този модел на Ямаха. Предлагат ми бартер и искам да знам какво да правя. Мотора е 93г. обявата е от тоя форум.
Ще Ви бъда много благодарен да ми разясните малко за какво иде реч, добри ли са тия FZR-и. До сега съм карал само малки моторчета до 125кубика.
Ако имам грешка с раздела моля модераторите да ме извинят.
Газта до края- душата в рая!
Saab99
Редник
Редник

Re: Yamaha FZR 600 info

Мнениеот elmarkone на 08 Фев 2010, 11:49

Имат проблем с втора и шеста скорост.Тествай като го изпържиш колкото се може на втора скорост и ако изключи значи има проблем.
Аватар
elmarkone
Лейтенант
Лейтенант

Re: Yamaha FZR 600 info

Мнениеот RossenR на 08 Фев 2010, 21:19

1. За втората скорост - ако го натовариш рязко и ако изключва или ако при високи обороти също изключва то значи втората скорос е износена (едни гадни зъбчета) и единственото спасение е тотално разглобяване на целия мотор и на двигателя - целия - тотално + още около 200-400 лв за новите скорости ако си късметлия да намериш нови иначе преправяне на старите скорости и след година отново същия проблем. А по горе пропуснах да кажа че цената за ремонта - ако не го правиш ти е + около 500лв за труд.
Така че много внимавай за скоростите. (минал съм през този проблем)

2. За паленето - задължително пробвай да го запалиш студен - ама много студен, а не припален преди 15 минути.
Ако не запали от 2-3 ти опит има сериозна вероятност да му е паднала компресията т.е. ремонт на клапаните. Не е толкова страшно като скоростите но пак си е ремонт през който за съжаление също съм минавал на стария FZ.
Далеч съм от мисълта си ... или
Не мога да схвана мисълта си ...
...
Yamaha FZ400, FZR600R
Аватар
RossenR
Капитан
Капитан

Назад към Yamaha