http://bikerz.bg/

Теч от преден амортисьор.
http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=21&t=59631
Страница 1 от 1

Автор:  SCHWARZWOLF [ 29 Авг 2017, 13:53 ]
Заглавие:  Теч от преден амортисьор.

При теч, смяна на семерингите, ясно. Но, мисля, че теча е започнал защото някоя втулка е износена. Като задържа предната спирачка и натисна, когато връщат амортисьорите се чува от потеклия нещо като леко чукване. Дори ми се струва, че успявам да видя луфт където горната и долната тръба влизат една в друга.

Оригиналните втулки на априлия както обикновенно са много скъли и трудни за намиране. Някой знае ли къде мога да намеря по евтини или ако някой стругар може да ми направи? Все още не съм разглобил амортисьора но, съм почти сигурен, че са за смяна.

Автор:  krasi.kara [ 29 Авг 2017, 21:30 ]
Заглавие:  Re: Теч от преден амортисьор.

Я, покажи на някоя диаграма или снимка на кое точно викаш "втулка", че в коловете няма такива работи покрай семерингите.

Автор:  galinvayov [ 30 Авг 2017, 08:32 ]
Заглавие:  Re: Теч от преден амортисьор.

Има, седи в ботуша под семеринга, мяза на биелен лагер.
https://bg.fowlersparts.co.uk/parts/view/AP8163093
Номер 5. Има и долна втулка,мисля че е номер 10.

Автор:  krasi.kara [ 31 Авг 2017, 11:22 ]
Заглавие:  Re: Теч от преден амортисьор.

Ба, тия да се износят не ми се вярва. Аз по-скоро първо бих проверил дали коловете не са криви, напр. чрез завъртане на струг.

Автор:  SCHWARZWOLF [ 01 Сеп 2017, 11:53 ]
Заглавие:  Re: Теч от преден амортисьор.

Да, точно това е което показа galinvayov. Има вариянт вътре тръбата да е повредена нещо но, малко ме съмнява. Цялата предница съм я пращал на изправяне, само трипътниците бяха малко посукани и човека ги изправи идеално според мен а на коловете нищо им нямаше ако не се лъжа. След това тая предница почти не е карана, протече в гаража.

Автор:  SCHWARZWOLF [ 12 Сеп 2017, 16:12 ]
Заглавие:  Re: Теч от преден амортисьор.

Така, амортисьорите са обслужени. Налях им ново масло ENI 10W. Цялата процедура се оказа доста по лесна от очакваното.

"Плъзгащата" втулка от протеклия амортисьор се оказа една такава сплескана, с леко елипсовидна форма вместо цилиндрична. Семерингите също бяха във видимо лошо състояние. Събрах от двата комплекта амортисьори каквото ми се срува в по доброто състояние и ги затворих. За сега няма теч но и не съм го карал още.
Предните собственици са били големи мърльовци и още вкарвам нещата в ред. Унищожи машината и я продай като за в добро състояние, българска работа...

И между другото ми хрумна нещо. Втулките ми като цяло не са зле но, ако са сериозно износени мисля, че като просото се обърнат така, че да се срещат в неизносената страна шмекера би сработил добре? Семерингите не съм ги сменял щото не знам от къде да ги намеря тук а нямам време да чакам от вън.

Автор:  galinvayov [ 12 Сеп 2017, 16:25 ]
Заглавие:  Re: Теч от преден амортисьор.

Препоръчвам семерингите Ariete. Има ги, само трябва да се потърси.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/