Търся да купя...

Дискусии, спорове, новини които си нямат място другаде.

Модератори: spaska, Редактори

Re: Търся да купя...

Мнениеот Фитилчо на 04 Фев 2010, 19:04

ми най лесното което се сещам е крика Жаба със заварена отдолу хубава планга поне 6-10 мм и отгоре пак така ама и с някакви профили парчета 20 на 20 на 3 мм с гума отгоре ииии....вътриш кат бесен :mrgreen:
Колата превозва тялото,а мотора душата :)
Honda CB 1000 F Big One

спам тва е ВСИЧКО ОНОВА КОЕТО НЕ ИМ ХАРЕСВА НА СОФИАНЦИ БЕЕЕЕ...... -няма такъв фен честно :)
Аватар
Фитилчо
Майор
Майор

Мнениеот kolio92 на 04 Фев 2010, 20:17

Аз моят мотор го вдигам с крик от Шкода Европа (не знам колко тонен е). Само че освобождава само задната гума, но с малко прерабодка и крик за бус, двутонен от баумакс за 20 лв ще върши дори и по добра работа от моят вариант, защото ще вдигаш и предната гума.
Кольо Динев
Suzuki DR 250 SH
kolio92
Лейтенант
Лейтенант

Мнениеот Harizon на 04 Фев 2010, 21:09

Докато си чешем езиците тука,негово кралско височество админа,вече сигурно си е решил проблемата :lol: !!!И най-вероятно ни претегля мозъците и ни гледа сеира :mrgreen: !Между другото,отказвам се да правя гаражна стойка,ще "реализирам" нещо сравнително малко,сгъваемо,достатъчно здраво да издържа товара си,и да се събира в куфарчето на моторчето!Щото да може да се възползвам от услугите му и по време на път...пък и в гаража...То щото никой не защитен на100% от някакъв гаф. А това дето го търси бай ви Стефко,е повече за сервиз,тъй да се каже,и за тежки круизъри,чопъри и т.н.Спреш кораба насред сервиза,правят му се манипулациите ,туйцък-онуйцък и айде!А за всеки по-лек мотор,решението е толкова просто.Чичо ви ЕДКО може да ви покаже една снимчица,и който едно време е ходил на кръжок по ТНТМ,ще си го избачка и сам \:D/
Това дето го виждате,не е това което става...
Аватар
Harizon
Лейтенант
Лейтенант

Мнениеот LoveHate на 05 Фев 2010, 10:46

Oказа се, че за моите дългосрочни нужди, пневматиката не е подходяща.

Събота или неделя, ще начертая нещо, което включва в себе си крик тип жаба, няма колела и излишно движещи се части и ще споделя с вас.

Другия проблем, е че поради естеството на долната повърхност на матацикъла, май ще трябва да са 2 броя.
Memento Mori
Аватар
LoveHate
Админ
Админ

Мнениеот go6o на 05 Фев 2010, 14:24

При кросовите мотори има една много елементарна стойка за повдигане(на цени под 70 лв съм ги гледал) , ама там масата е поне 3 пъти по малка , ако се направи корекция на лостовата система , може и да се получи , иначе щом се търси конкретно решение за определен мотор, българският технически гений ще вземе надмощие :mrgreen: .
NORTH-WEST MOTORS
Аватар
go6o
Подполковник
Подполковник

Мнениеот LoveHate на 05 Фев 2010, 14:47

Ами в моя случай най-подходящото решение са 2 броя ейтаквиз неща:

Изображение

Ако живеех в Съединените Щати, щях да се сдобия с такива по 24$ бройката... тва с включен шипинг:) и нямаше да занимавам никого с личната си драма.

В Луис тези неща, неизвестно защо струват точно колкото стенда от заглавния пост, а именно 99 евра!?!?!?! Има ги и в един БГ магазин за 140лв. броя, което пак си е много... така че опцията крик жаба и 10-тина кила желязо май е най вероятна.
Memento Mori
Аватар
LoveHate
Админ
Админ

Мнениеот Backo на 05 Фев 2010, 21:04

Аз си приготвих това
Изображение

Далеч е от функционалността на стенда, по скоро замества централната стойка.
Повдига предното мколело, а отзад - байклифт или нещо подобно
The throttle goes both ways sonny!
Аватар
Backo
Лейтенант
Лейтенант

Мнениеот Фитилчо на 06 Фев 2010, 06:24

LoveHate написа:Ами в моя случай най-подходящото решение са 2 броя ейтаквиз неща:

Изображение

Ако живеех в Съединените Щати, щях да се сдобия с такива по 24$ бройката... тва с включен шипинг:) и нямаше да занимавам никого с личната си драма.

ПолзУвай Ломбард (не е реклама).Двете ще ти дойдат на 65 доларес + 6 доларес на кило :roll:
Колата превозва тялото,а мотора душата :)
Honda CB 1000 F Big One

спам тва е ВСИЧКО ОНОВА КОЕТО НЕ ИМ ХАРЕСВА НА СОФИАНЦИ БЕЕЕЕ...... -няма такъв фен честно :)
Аватар
Фитилчо
Майор
Майор

Мнениеот Kuku на 06 Фев 2010, 14:23

Аз мога ли да използвам темата за да попитам, как бих могъл да си сметна товароподемността или по-точно - за еди-каква-си товароподемност, какви материали точно ще са ми нужни?!
Изображение
Аватар
Kuku
Майор
Майор

Мнениеот Kuku на 08 Фев 2010, 14:09

Сложен въпрос ли зададох?! :?
Изображение
Аватар
Kuku
Майор
Майор

Мнениеот kokoVmaxa на 08 Фев 2010, 14:11

Kuku написа:Сложен въпрос ли зададох?! :?

................ явно :mrgreen:
Изображение
ТL1000R 996cc -'99 best ever - Finished project
CBR600Evolution - II finished project
GSX-R750 GR75A -'85 - StreetFighter project in progres
Piaggio NRG MC-3 -'04 - Everyday city bike
Аватар
kokoVmaxa
Подполковник
Подполковник

Мнениеот LoveHate на 08 Фев 2010, 14:48

За тази работа трябва задалбочени познания в металознанието или мага скъп софтуер... мисля Немечек се наричаше.
Memento Mori
Аватар
LoveHate
Админ
Админ

Мнениеот edko на 08 Фев 2010, 14:55

Бе Стефане ти сигурен ли си в тия пестин кила? Мен много мисе чинят, един Голд тежи толкоз ....
Kawasaki VN800 Classic
Why do you think I don't wear the colors, Jack? Why do you think I ride alone? 'Cause you don't know about it anymore. I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.
Аватар
edko
Полковник
Полковник

Мнениеот LoveHate на 08 Фев 2010, 15:05

360 кила живо тегло... ама бядо казваше "Готви са за зима, а ако дойде лято, берект вересим"
Memento Mori
Аватар
LoveHate
Админ
Админ

Мнениеот Kuku на 08 Фев 2010, 15:19

Явно ще трябва да опитвам, докато не си потроша мотора [-o<
Изображение
Аватар
Kuku
Майор
Майор

Мнениеот Harizon на 08 Фев 2010, 15:44

Без да спамя темата,отговарям на питането на колегата Кuku,а именно:
Kuku написа:Аз мога ли да използвам темата за да попитам, как бих могъл да си сметна товароподемността или по-точно - за еди-каква-си товароподемност, какви материали точно ще са ми нужни?!
---отговарям:Можеш колега,стига да знаеш как се изчислява напр.винтов крик!Нужни са ти височината на която да вдига,и товароносимостта изразена в Нютони!Избираш си по таблица марката стомана,пресмяташ допустимите напрежения на натиск/понеже винта се разглежда като натиснат прът,единия край на който е запънат,а др.свободен/,пресмяташ допустимото напрежение на изкълчване,коефициента на сигурност ,и т.н пресмята каква резба да ползваш/триъгълна,трапецовидна,квадратна.../.
Kuku написа:Сложен въпрос ли зададох?! :?
-----отговарям:ДА,ако нямаш необходимите знания и справочна литература,и НЕ,ако си машинен техник или инженер.Работи се предимно с таблици,специализирана литература,задължително калкулатор и чертежче по което ще сметнеш крикчето.Ако пък си компютърен спец,задай данните,техниката ще свърши всичко останало.И остава изработката...Дерзай! п.с.Според мен няма смисъл да откриваш топлата вода.Прочети идеята ми по в началото,и "смело и безотговорно"напред.Ако не те устройва-незнам.
Това дето го виждате,не е това което става...
Аватар
Harizon
Лейтенант
Лейтенант

Мнениеот ckmb на 08 Фев 2010, 22:35

Колега Kuku, мисля че можеш да ползваш винт от крик за автомобил.Червените ламарини не вярвам да са по-дебели от 2мм(обикновенна стомана).Могат да се отрежат на гилотина, пробиваш им отворите и след това ги огъваш с абкант.За черните детайли бих изполвал шина 30х6(7)мм, а за осите ф10мм (за предпочитане Ст45).Предполагам, че в горния и долния край от дясно на шините има ролки, които можеш да изработиш от полеамид.Изработено от такива материали, аз спокойно бих го натоварил със споменатите килограми.Най-големия подводен камък при конструкцията от снимката, е че ако не са изпълнени както трябва зглобките(оси, шини, втулки), крика много ще се клати.
Точни якостни изчисления може да ти направи конструктор, с достатъчно познания по Solid Works(играчката обаче не е малка).
ckmb
Сержант
Сержант

Мнениеот Pekotata на 09 Фев 2010, 10:35

Kuku написа:Аз мога ли да използвам темата за да попитам, как бих могъл да си сметна товароподемността или по-точно - за еди-каква-си товароподемност, какви материали точно ще са ми нужни?!

Дисциплините, които са ти необходими в случая, са Механика 1 и 2 (Статика и Кинематика) и Съпромат (съпротивление на материалите - в две части). Общо 3 семестъра в Технически университет или подходящо средно училище. От механиката ще изясниш принципната схема на самото съоръжение (сили, действащи в конструкцията) при зададени начални параметри - повдигано тегло, височина на повдигане. При установените сили в конструкцията след това следва да се изчислят максималните напрежения в нея по съответните типове натоварване - опън/натиск, огъване, усукване, изкълчване. Следва подбор на материали и профили - съответно за избраната комбинация материал-профил допустимите напрежения по отделните натоварвания, трябва да са по-високи от максимално изчислените. Да не забравяме и коефициент на сигурност (при нормална употреба - 3-4, за крикове и друга живото-застрашаваща техника - 10 и нагоре, та до 100 за асансьори. Всичко това са методи от зората на конструирането, сега народа е станал мързелив, и го кара или на окомер, или на САD.
Pekotata
Лейтенант
Лейтенант

Мнениеот Kuku на 09 Фев 2010, 13:56

Колеги, наричате ме с някакви странни имена и ми говорите на чужд език :mrgreen:
Шегувам се, разбира се.... не съм изучавал и дори не съм чел литературата за която говорите, но аз и електрожен не бях хващал, а пък с помощ от приятел си направихме прекрасна врата на гаража ;)
Явно ще трябва да се заровя по-задълбочено в проблема и да ползвам калкулатор - ще пиша щом има резултат.
Благодаря ви много за информацията!
Изображение
Аватар
Kuku
Майор
Майор

Мнениеот kokoVmaxa на 09 Фев 2010, 14:11

Pekotata написа: Дисциплините, които са ти необходими в случая, са Механика 1 и 2 (Статика и Кинематика) и Съпромат (съпротивление на материалите - в две части)............................................ сега народа е станал мързелив, и го кара на САD.

бих добавил LT2009 :mrgreen:
......................... а Съпромата се учи в ТМТ или някакъв подобен техникум само когато е силно профилирана специалноста,тоест само в 2-5% от паралелктие в БГ! принципно СъПроМат-а си е Дисциплина на ВУЗ-овете .............МЕИ Варна,ВИМЕСС Русе вече май е ТУ :roll: и тем подобни

............Абе толкова да е лесно - пишеш си Л.С.-то на колегата Torq обясняваш му какво искаш,разбирате се за "хонорара" и получваш детайлен чертеж на желаното от теб изделие =D> :mrgreen: - после само изпьлняваш заданието :mrgreen:
Изображение
ТL1000R 996cc -'99 best ever - Finished project
CBR600Evolution - II finished project
GSX-R750 GR75A -'85 - StreetFighter project in progres
Piaggio NRG MC-3 -'04 - Everyday city bike
Аватар
kokoVmaxa
Подполковник
Подполковник

ПредишнаСледваща

Назад към Общи