LoveHate написа:Ами в моя случай най-подходящото решение са 2 броя ейтаквиз неща:
Ако живеех в Съединените Щати, щях да се сдобия с такива по 24$ бройката... тва с включен шипинг:) и нямаше да занимавам никого с личната си драма.

Kuku написа:Сложен въпрос ли зададох?!

---отговарям:Можеш колега,стига да знаеш как се изчислява напр.винтов крик!Нужни са ти височината на която да вдига,и товароносимостта изразена в Нютони!Избираш си по таблица марката стомана,пресмяташ допустимите напрежения на натиск/понеже винта се разглежда като натиснат прът,единия край на който е запънат,а др.свободен/,пресмяташ допустимото напрежение на изкълчване,коефициента на сигурност ,и т.н пресмята каква резба да ползваш/триъгълна,трапецовидна,квадратна.../.Kuku написа:Аз мога ли да използвам темата за да попитам, как бих могъл да си сметна товароподемността или по-точно - за еди-каква-си товароподемност, какви материали точно ще са ми нужни?!
-----отговарям:ДА,ако нямаш необходимите знания и справочна литература,и НЕ,ако си машинен техник или инженер.Работи се предимно с таблици,специализирана литература,задължително калкулатор и чертежче по което ще сметнеш крикчето.Ако пък си компютърен спец,задай данните,техниката ще свърши всичко останало.И остава изработката...Дерзай! п.с.Според мен няма смисъл да откриваш топлата вода.Прочети идеята ми по в началото,и "смело и безотговорно"напред.Ако не те устройва-незнам.Kuku написа:Сложен въпрос ли зададох?!

Kuku написа:Аз мога ли да използвам темата за да попитам, как бих могъл да си сметна товароподемността или по-точно - за еди-каква-си товароподемност, какви материали точно ще са ми нужни?!

Pekotata написа: Дисциплините, които са ти необходими в случая, са Механика 1 и 2 (Статика и Кинематика) и Съпромат (съпротивление на материалите - в две части)............................................ сега народа е станал мързелив, и го кара на САD.
Kuku написа:Аз мога ли да използвам темата за да попитам, как бих могъл да си сметна товароподемността или по-точно - за еди-каква-си товароподемност, какви материали точно ще са ми нужни?!

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта