Както забелязахте тия дни пратих темата за сингъл мотористите в Лигнята. Естествено, не без съответните остнования. Писна ми да чета тъпотии и лигавцини, на хора, които считат, че са ужасно оригинални оспамвайки темата. Но ми се иска да ви зкажа защо направих темата, нещо което разказах преди време на Оля за важността на тази тема и нейната специфична "несериозна сериозност".
Връзката на двата души е практически невъзможна ако те не споделят общо влечение. Това е многократно доказано по теоритичен и чисто житейски път. Викат му още "общи интереси". Колкото повече общи интереси - толкова повече здравословна сила и хармония във връзката. Колкото по-малко, толкова по-къс и неприятен е животът й. А ако често тези двама човека правят
нещо ново заедно, то тогава те могат дори да доживеят своите старини заедно.
Мотоциклетизмът е обсебващо хоби. Той превзема човека и отвън и отвътре. Изисква всичко - времето ти, парите ти, вниманието ти. Няма начин, няма пазарлъци. По този начин моториста да поддържа връзка с немоторист е трудно, дори мъчително. Не можеш да споделяш защото не споделят страстта ти, не можеш да бъдеш заедно защото ти искаш да си с мотора, а половинката - не, не можеш да срещаш обратна реакция, защото липсва интерес, не можеш да обясниш правилно, защото не ще те разберат. Понякога просто се отчайваш в опита си да тичаш по двете пътеки едновременно.
Ако мотоциклетизмът за едни, е подобен на риболова - чудесен повод да се разкараш от къщи /след цяла седмица старателно избягване на срещи с половинката/, то всичко това, което пиша няма значение. Това е един съвсем друг случай на нещастие. Ако, обаче, си представяте най-върховните си моменти именно и само в компанията на човека, когото обичате
то тогава как е възможно той да не е моторист?
Или пък е напълно възможноДа намериш своя мото-партньор всъщност е голям шанс. Да си с някой, който винаги е готов да забоде пръст в картата, разбира притесненията ти за маслото в коловете и без да се замисля отделя поредните стотици кинти от семейния бюджет за мотора ... това е щастливата любов на моториста. Виждала съм я неведнъж - значи съществува!
Та исках да кажа на всички single тук - копеуета дерзайте! Рискувайте! Дайте шанс на нещата да се случат! Усилията си заслужават. Вервайте ми